Vragen? Contacteer ons
+32 (0)474 05 13 67
cc@heavyhandling.be Open WhatsApp

Mantsinen 120

De Mantsinen 120 gaat zuinig en efficiënt om met diverse materialen. Deze behendige, snelle en nauwkeurige machine maakt overslagactiviteiten ecologisch en productiever.

De Mantsinen 120 is de ruggengraat van vele kleine en middelgrote havens en terminalactiviteiten waar snelheid en flexibiliteit worden gewaardeerd. De 120 biedt de grootste referentielijst in Mantsinen en biedt tal van klanten al tien jaar de benodigde capaciteit.

De Mantsinen 120 is ontworpen om te worden gebruikt in havens voor het laden en lossen van schepen, maar deze capabele allround machine kan ook worden gebruikt om de activiteiten op terminals en fabrieken te stroomlijnen.

Uitstekende zichtbaarheid en ergonomie

De grote roestvrijstalen cabine is ontworpen met de machinist in gedachten en is gemaakt om zelfs in de meest veeleisende en corrosieve omgevingen lang mee te gaan. De stille en trillingsarme cabine creëert de meest comfortabele werkomgeving voor de machinist.

De Mantsinen Cab Elevator brengt u naar ongekende hoogte

Mantsinen cabines kunnen uitgevoerd worden met een vaste of hydraulische ophanging, wat u toelaat om de cabine hydraulisch te positioneren zodat u een perfect zicht heeft in het schip of werkplek.

Elke klantentoepassing is anders en vereist een specifieke onderwagen om de machine zo efficiënt mogelijk naar de juiste plaats te brengen. Daarom zijn Mantsinen kranen beschikbaar in alle mogelijke onderwagen varianten: rupsen, banden, rails, stationair, op ponton, met portaal,…

Rupsportaal

Een rupsportaal biedt logistieke vrijheid door vrachtwagens of treinwagons onderdoor de kraan te laten gaan. Bovendien kunnen de machinecyclustijd en wachttijden voor vrachtwagens worden geminimaliseerd dankzij de geoptimaliseerde zwenkhoek.

Mobiele onderwagen

Het mobiele onderstel met massieve banden biedt grote mobiliteit in dit machineformaat. Gelijktijdig of individueel regelbare stempels maken een stabiele 360°-werking met volledige belasting mogelijk, zelfs onder veeleisende omstandigheden.

Mobiele portaalonderwagen

Een mobiele portaalonderwagen combineert grote mobiliteit en logistieke vrijheid door vrachtwagens of treinwagons onderdoor de kraan te laten gaan. Ook kan de cyclustijd worden geminimaliseerd dankzij de geoptimaliseerde zwenkhoek.

Railportaal

Een railportaal laat je optimaal gebruik maken van bestaande of nieuwe rails en is tevens perfect voor een elektrische aandrijving. Je kan de machine verrijden onder last en vrachtwagens of treinwagons onderdoor de kraan laten gaan.

Mantsinen kranen zijn beschikbaar met diesel motor, elektromotor of DualPower™.

Alle Mantsinen-machines zijn volledig elektrisch leverbaar met alle onderwagenopties. Elektrische versies bieden volledige prestaties met lage energie- en onderhoudskosten en een laag geluidsniveau zonder uitlaatemissies.

Volvo Penta-dieselmotoren staan in de material handling-industrie bekend om hun hoge prestaties, laag brandstofverbruik en duurzaamheid.

Mantsinen Dualpower™-technologie combineert de voordelen van een elektrische machine met de veelzijdigheid van een dieselmachine.

Het combineert de beste eigenschappen van zowel elektromotoren als dieselmotoren. Met als resultaat een unie van mobiliteit, productiviteit en geavanceerde milieuvriendelijkheid.

De elektromotor biedt aanzienlijk lagere energie- en servicekosten zonder dieseluitlaatemissies en verminderde geluidsemissie. De krachtige elektromotor én dieselmotor bevinden zich naast elkaar in de gedeelde motorkast. Het systeem is gebaseerd op een pomptandwiel met dubbele motorinterface. De stroombron kan eenvoudig worden geschakeld met een scheidingskoppeling.

Mantsinen Hybrilift®-energieterugwinning verlaagt het energieverbruik en de kosten tot 50%.

Mantsinen begon al in 2006 met het testen en ontwikkelen van Hybrilift®. Met Hybrilift® wordt de energie die wordt gegenereerd door het laten zakken van de gieken opgeslagen en hergebruikt, waardoor het brandstofverbruik en de emissies aanzienlijk worden verminderd. Zodra de hoofdgiek is neergelaten, wordt olie uit een cilinder gepompt naar drukaccumulatoren waar de gasdruk toeneemt en energie wordt verzameld.

Deze opgeslagen energie wordt gebruikt om de giek en stick omhoog te brengen. Er wordt meer last gehesen met minder energie. Mantsinen Hybrilift® overslagkranen hebben kleinere dieselmotoren of elektrische motoren dan hun traditionele tegenhangers. Dit verbetert het brandstofverbruik, verlaagt de uitstoot en verlaagt de onderhoudskosten.

Altijd het juiste aanbouwdeel voor de klus

Mantsinen ontwerpt en produceert voorzetapparatuur in eigen huis. De ervaring die we hebben opgedaan door tientallen jaren zelf machines te bedienen, heeft ons een voorsprong gegeven op andere gereedschapsfabrikanten. De focus ligt altijd op het hebben van het best mogelijke gereedschap voor elke toepassing en elk materiaal dat wordt verwerkt.

In gevallen waarin de lading en het materiaal goed gedefinieerd zijn, kunnen we zowel het aanbouwdeel als de kraan optimaliseren voor de specifieke taak, zoals het toevoeren van chemicaliën voor een kunstmestbedrijf, het laden van boomstammen op vrachtwagens of het invoeren van graan in een silo.

In de meeste gevallen is er behoefte aan multifunctionele hijsaccessoires, bijvoorbeeld in een commerciële haven waar hun dagelijkse zakelijke behoeften sterk variëren. In deze gevallen bieden wij standaard of op maat gemaakte bakken, grijpers, haken en spreaders, die in een oogwenk kunnen worden uitgewisseld met behulp van ons robuuste snelkoppelingssysteem.

Welke goederen u ook wilt behandelen, wij hebben een oplossing voor uw toepassing.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Onze specialisten staan klaar om u te adviseren over de terminal indeling, organisatie en nodige machines voor uw project.

Aan de hand van een financiële en operationele analyse brengen we de operationele flow in kaart en krijgen we zicht op eventuele efficiëntieverliezen, bottlenecks of andere operationele problemen.

Dit laat ons toe om een oplossing op maat voor te stellen die de efficiëntie en winstgevendheid verhoogt. Als kers op de taart bezorgen we u 3D animaties, tekeningen, gronddrukberekeningen, Total Cost of Operation berekeningen, enz.

Offerte aanvragen voor dit type

"*" geeft vereiste velden aan