Vragen? Contacteer ons
+32 (0)475 26 54 62
dignum.bossuyt@vdd.be Open WhatsApp

Linde AGV L-Matic AC

De L-MATIC AC counterbalance stapelaar met vrijdragende vorken maakt transport van gesloten pallets, pallets met opzetranden en industriële containers mogelijk. Daarnaast is deze truck geschikt om goederen te stapelen op transportbanden en om goederen in ontvangst te nemen op overslagstations die niet bereikbaar zijn met lastwielsteunen. De truck, die ook steeds met de hand bediend kan worden, kan lasten aan tot 1.200 kilogram en hefhoogtes van 1,9 meter. Hij kan afzonderlijk gebruikt worden of geïntegreerd worden als deel van een geautomatiseerd wagenpark.

Dankzij de geo-technologie kan de L-MATIC AC zelfstandig opereren in het warehouse. Er zijn geen geo-tags of iets dergelijks nodig. De robot integreert veilig met mensen, niet-geautomatiseerde voertuigen en de infrastructuur zoals conveyors en verpakkingsstations.

Dankzij de lasers en camera’s die in de veiligheidsuitrusting gebruikt worden, bewaakt de Linde L-MATIC AC zijn werkomgeving en reageert hij zelfstandig op mensen en obstakels. Als een obstakel wordt herkend, vermindert de truck zijn snelheid dienovereenkomstig en komt tot stilstand als het obstakel niet uit de weg gaat. Deze functionaliteit garandeert tegelijk hoge niveaus van zowel veiligheid als productiviteit. De L-MATIC AC kan ook op elk moment gestopt worden met een van de noodstopknoppen die rond het frame zijn aangebracht. Waarschuwingsgeluiden en knipperlichten completeren het veiligheidsontwerp van de AGV. Als de truck in noodgevallen uit een gevaarlijke omgeving moet worden verplaatst, kan hij op elk moment met de trekstang handmatig worden bediend.

 • Proactief veiligheidssysteem
 • Betrouwbaar vermijden van botsingen
 • Akoestische en visuele waarschuwingssystemen

De autonome palletstapelaar werkt samen met andere geautomatiseerde voorzieningen, zoals deuren en transportbanden. De truck, kan afzonderlijk of als deel van een vloot gebruikt worden voor de automatisering van repeterende werkprocessen. Routing en taakverdeling worden gestuurd door de ‘supervisor software’. Via het systeem worden rijtaken rechtstreeks vanuit het magazijnbeheer of het ERP systeem ingesteld. Dankzij de innovatieve navigatietechnologie passen MATIC trucks zich in korte tijd aan aan het werk in een nieuwe of veranderende werkomgeving. Dankzij de hoogontwikkelde veiligheidstechnologie anticipeert en reageert de L-MATIC AC op hindernissen en hervat hij automatisch zijn taak als de persoon of andere truck zich niet meer in zijn bewakingszone bevindt. Bij gemengde werkprocessen assisteert de truck mensen bij hun werk zonder veiligheidsbeperkingen.

 • Interface met magazijnbeheer en ERP systemen
 • Intelligente controle van route en taakverdeling
 • Nauwkeurige controle en bewaking van palletbewegingen
 • Veilig te gebruiken naast mensen en niet-geautomatiseerde trucks
 • Gemakkelijk aanpasbaar aan veranderingen
 • Altijd mogelijk om over te schakelen op handbediening

Dankzij de speciaal ontwikkelde netwerkverbinding van de besturingssystemen van de truck kunnen alle gegevens van de L-MATIC AC op een service-laptop afgelezen worden. Het is ook mogelijk de palletstapelaar op afstand te moniteren via een diagnosesysteem. De truck is optimaal inzetbaar, omdat alle elektronische en mechanische onderdelen gemakkelijk bereikbaar zijn en omdat de aandrijfmotor onderhoudsvrije driefasen technologie gebruikt.

 • Digitaal diagnose-instrument
 • Op afstand bedienbare inspectie
 • Preventief onderhoud
 • Onderhoudsvrije driefasige technologie
Offerte aanvragen voor dit type

"*" geeft vereiste velden aan