Questions? Contact us
+32 (0)475 26 54 62
dignum.bossuyt@vdd.be Open Whatsapp

Pallet stacker Linde D12 S/SF

De Linde D12 S/SF stapelaars hebben een chassis dat smaller is dan een pallet. Zo kunnen deze trucks twee pallets tegelijk vervoeren, én manoeuvreren in de krapste ruimtes. Bovendien heeft de bestuurder een hoge houding en dus vrij zicht op de vorkpunten. Dit maakt het hanteren van de lading gemakkelijker. Het bestuurdersplatform is van het chassis gescheiden door een laag rubber. Dit beschermt het lichaam tegen sterke trillingen tijdens het rijden, zodat de bestuurder zich langer kan concentreren. Linde biedt de D12 stapelaar aan in twee standaard uitvoeringen. In het S model staat de bestuurder in een rechte hoek ten opzichte van de rijrichting en heeft hij goed zicht naar voren en naar achteren. In het SF model staat hij frontaal op de rijrichting en heeft hij de lading steeds in het zicht. Beide modellen hebben mastvarianten voor verschillende laadhoogtes. De pallettrucks hebben een hefvermogen tot 2.000 kg.

Tijdens het rijden en bij het laden en lossen bevindt de bestuurder zich altijd binnen de beschermende contour van de truck. Eenvoudige en gevoelige bedieningselementen maken dit mogelijk. Door het compacte chassis heeft de bestuurder ook een goed zicht op de vorkpunten en kan hij eventuele obstakels vroegtijdig ontwijken. Ook de remsystemen zorgen voor meer veiligheid. Als de bestuurder zijn voet van het pedaal haalt, reageert het elektromagnetische systeem in wisselende sterkte, afhankelijk van de lading en brengt de truck zacht tot stilstand. Er is ook een dodemansschakelaar voor gevaarlijke situaties. De truck remt zelfstandig af als de schakelaar niet meer ingedrukt wordt. Met het Curve Assist System past de palletstapelaar automatisch zijn snelheid aan bij het nemen van bochten.

  • Beschermende truckcontouren
  • Remsysteem reageert op lastgewicht
  • Dodemansknop
  • Curve Assist System

Het platform van de D12 S/SF stapelaar is gescheiden van het chassis. Stoten en schokken van een oneffen ondergrond worden nauwelijks op de bediener overgebracht en biedt dit belangrijke bescherming tegen lichamelijke belasting. Een rugleuning in het S model geeft de bestuurder een comfortabele houding tijdens het rijden. Het S model heeft ook een ergonomisch gevormde bedieningseenheid, die de bestuurder in hoogte kan verstellen. Heffuncties, tractie of claxons kunnen gemakkelijk met één hand bediend worden. Beide modellen hebben diepe en brede opbergvakken. Belangrijke werkinstrumenten zijn altijd bij de hand.

  • Bestuurdersplatform met vering
  • Bekleedde rugleuning
  • Diepe opbergvakken
Request quotation

"*" indicates required fields