Over PGS Demey

Houtzagerij Demey, met vestigingen in Ieper en Boezinge, werd in 2021 overgenomen door de PGS Group. Demey is gespecialiseerd in het verzagen van pallethout met een jaarlijkse capaciteit van 30.000 m³.  Het bedrijf heeft al meer dan 40 jaar ervaring met het verzagen van populieren- en dennenhout voor pallethout, verpakkingshout en houtblokken.

Wist je dat er per jaar ongeveer 30.000 groentekisten geproduceerd worden.

Samenwerking

Van den Dorpe levert al jaren speciaal aangepast heftrucks aan PGS Demey om zware boomstammen te laden en te lossen. Deze machines kregen daarom een lastbeschermrek aan de voorzijde. Dit beschermrek zorgt ervoor dat de machines zo weinig mogelijk schade oplopen.

In de 25 jaar dat PGS Demey al klant is bij Van den Dorpe is er een heel goede band ontstaan. Daarom is er een lokale technieker aanwezig die zich ontfermt over het onderhoud en de herstellingen aan de machines. Momenteel beschikt het bedrijf over een vloot van ongeveer 10 heftrucks.

PGS Demey is vol lof over de machines van Linde omdat die genoeg kracht hebben om dit soort werk uit te voeren. De heftrucks van Linde beschikken over een hydrostaat waardoor het enorme krachten aankan.