In plaats van het klassiek stuurwiel kan je bij de nieuwe Linde heftrucks kiezen voor de Linde Steer Control. Daarmee zet Linde nu de volgende logistische stap naar een nog verdergaande samenwerking tussen bestuurder en truck.

 

De Linde Steer Control

Dit innovatieve concept bestaat uit een joystick of een draaiknop op de linker armsteun, de keuze hangt af van de klant.

De nieuwe bedieningswijze brengt enkel opmerkelijke voordelen met zich mee. Zo zal de bestuurder beter zicht hebben op de vorkpunten en minder fysiek belast worden.

Afhankelijk van de situatie past Linde Steer Control ook de gevoeligheid van de stuurelementen aan. Dit betekent dat het voertuig anders zal reageren op dezelfde handbeweging bij een andere rijsnelheid.

De draaiknop (ministuur of miniwiel)

Het is heel gelijkend op het klassieke stuurwiel. Waardoor nieuwe gebruikers snel met de draaiknop kunnen werken.

Joystick

Wij raden de joystick aan in speciale omstandigheden. Het is gemaakt om snelle en krachtige veranderingen in rijrichting mogelijk te maken. De joystick is dan ook geschikt om korte ritten met veel bochten in krappe ruimtes te maken.

Op de wielen zit er ook een automatische herpositionering op. Dit kan voordelig zijn bij het starten of in een rechte lijn vooruit duwen van een last.