Van den Dorpe is een familiebedrijf dat doorheen de jaren een grote speler is geworden in de markt van het bedrijfsmaterieel. In 1987 is het bedrijf gestart vanuit Wortegem-Petegem, als servicepunt voor Linde in Oost- en West-Vlaanderen. Snelle en uitstekende service werden al vlug hun visitekaartje en blijven tot op vandaag één van de grootste troeven van Van den Dorpe.

De jaren 90 waren zeer succesvol en de klantenportfolio groeide exponentieel. Uitbreiding en een verhuis werden dus noodzakelijk. In 2004 koos Van den Dorpe ervoor om te verhuizen naar een goed bereikbare, ruime en moderne infrastructuur in Oudenaarde (N60).

Het bedrijf was jarenlang alleenverdeler van het merk Linde in Oost- en West-Vlaanderen. Sinds juni 2019 maakte Van den Dorpe geen deel meer uit van het officiële Linde-dealernetwerk, maar richtten ze hun blik ruimer. Nieuwe partnerships met kwalitatieve merken werden aangegaan. Daarnaast bleven ze ook verder bouwen op hun meer dan 30 jaar ervaring in service en verhuur.

Sinds 1 januari 2023 mocht Van den Dorpe Linde opnieuw met open armen ontvangen en werden ze opnieuw exclusieve verdeler voor West-, Oost-Vlaanderen en Moeskroen.